bart ontwerpstudio en trees for all

Bart Ontwerpstudio heeft de handen ineen geslagen met Trees For All. Toen we in 2013 begonnen was er al het idee om per meubelstuk of project een boom te laten planten en er zo voor te zorgen dat we naast uw woonruimte ook de wereld weer een stukje mooier zouden maken.

trees4all-logos-horizontal

Met trots informeren we u dat vanaf nu elk meubel, interieurstuk of woonaccessoire dat u bij Bart Ontwerpstudio aanschaft zal resulteren in het planten van nieuwe bomen. Per project zal gekeken worden naar de grootte en op basis daarvan zullen er 1, 3 of 5 bomen geplant worden. Dit is geheel op kosten van Bart Ontwerpstudio en wordt u als klant aangeboden ter compensatie van de gebruikte middelen in het project. Hiervan krijgt u een prachtig certificaat thuis als bewijs van het planten.

zondoorbomen

trees for all

Trees For All is een CBF-gekeurde goede doelen organisatie. Ze zijn opgericht in 1999 en zijn ze de meest ervaren aanbieders  treesforall-3van CO2-compensatie in Nederland. Ze hebben al miljoenen bomen en struiken geplant namens diverse partijen. De donaties van deze partijen zorgen ervoor dat zij nieuwe bebossing kunnen aanleggen en bestaande bossen kunnen beschermen in binnen- en buitenland. Met het planten en onderhouden van deze bossen zorgen we samen voor het herstel van de natuur en het milieu.

In Nederland werkt TFA met een professionele werkorganisatie, een onafhankelijk bestuur en vrijwilligers. Daarnaast zijn er veel mensen actief met de projecten van Trees For All in het binnen- en buitenland.

bomen planten

Bomen bieden bescherming, zuiveren de lucht van het broeikasgas CO2, produceren zuurstof, leveren vruchten, hout, ze bieden onderdak en bescherming en gaan uitdroging en erosie van de bodem tegen. Een boom, mits duurzaam geplant, geeft de aarde meer dan dat het gebruikt. Trees For All levert door het aanplanten van bossen een concrete bijdrage aan een leefbare toekomst.

Trees For All gelooft in de rol die is weggelegd voor bomen. Bossen zijn de enige natuurlijke bron die uitgestoten CO2 verantwoord kan vastleggen. Daarnaast zijn bossen een belangrijke bron voor biodiversiteit, recreatie en voedselvoorziening. Het planten van een boom maakt iedereen blij en kan praktisch overal en altijd.

Bart Ontwerpstudio kiest ervoor om bomen te laten planten door Trees For All. Door deze keuze kunnen wij erop vertrouwen dat het bos waarin de boom geplant wordt minimaal 30 jaar zal worden onderhouden. Ook genereert Trees For All extra inkomen voor de lokale bevolking met het planten van bomen.

mistinbos

bomen en het klimaat

Klimaatverandering staat na de klimaatconferentie in Parijs helder op ons netvlies. Het is tijd voor actie. De temperatuur op aarde stijgt met alle gevolgen van dien: watergebrek, regen- en stormoverlast en een stijgende zeespiegel. Door bomen te planten winnen we tijd terug. Door te kiezen voor een bos in de tropen verdubbelt dit effect. In de tropen groeien bomen namelijk 2 keer zo snel als in Nederland. Daarnaast hebben de projecten van Trees For All daar een sociale, ecologische en economische meerwaarde.

bosvanbomen